Uit altena

De Hollandse pot on the way to PlanetProof

Piet Hartman in gesprek met Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK

Ruim honderd miljoen potten groenten en peulvruchten worden jaarlijks geproduceerd bij HAK. Het gaat het groentebedrijf uit Giessen voor de wind. De coronacrisis heeft nauwelijks impact gehad op de winst, maar hoe gaat HAK om met de klimaatverandering en hoe kijken ze aan tegen duurzaamheid, want het landbouwmotto uit de vorige eeuw ‘meer, meer, meer’ heeft geleid tot dode bodems en niet te vergeten het stikstofprobleem.

RUBRIEK: De Jacoba’s van Altena

Jacoba van Beieren was een sterke vrouw met daadkracht en doorzettingsvermogen. Eigenschappen die ook de vrouwelijke ondernemers in Altena typeren. In het Altena Magazine portretteren we een ondernemende vrouw die kleur geeft aan onze mooie gemeente. Deze keer Nienke de Groot van Lunchroom ’n Tikkie Anders in Sleeuwijk.

Sleeuwijkse Leonie lanceert website DapperDagboek voor álle zieke kinderen

Alle kinderen zijn dapper. Maar zieke kinderen nog een beetje extra. Een langdurige ziekenhuisopname is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor kinderen, maar óók voor hun ouders. Speciaal voor hen is er het DapperDagboek van Stichting Dapper Kind uit Gorinchem. 

De Sleeuwijkse Leonie, oprichtster van Stichting Dapper Kind, lanceert nu ook een website waar het DapperDagboek gratis aan te vragen is.

Uitnodiging solotentoonstelling 

Ger de Joode 'Intriguing composition'

galerie des amis

18 januari tot en met 23 februari

Opening zal plaatsvinden op zaterdag 18 januari om 15.00 uur in aanwezigheid van Ger de Joode.

U bent van harte welkom om de feestelijke opening van deze prachtige tentoonstelling bij te wonen, gezellig met een hapje en een drankje. Vanzelfsprekend kunt u ook in de weken na de opening naar de werken van Ger de Joode komen kijken. Dat kan op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur of op het moment dat het u schikt, op afspraak.

Galerie des Amis | Woudrichem

Kamerkoor VOX brengt de mooiste delen van de Messiah naar Wijkestein.

7 december 15:30 uur
Atrium Wijkestein, Azaleastraat 26, Wijk en Aalburg. Gratis entree, aanmelden is fijn: tel. 0416-698400

Kijk op www.kamerkoorvox.nl voor informatie over het koor en de overige concerten van deze productie.

Kunst Na Strijd viert feest!

Kunst na strijd

Woudrichem – Bijna 100 jaar geleden, op 3 januari 1920, werd Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd opgericht. Er wordt dus al een eeuw muziek gemaakt in Woudrichem en Oudendijk!

Dat de vereniging klaar is voor de volgende 100 jaar, wil het laten zien in het komende jubileumjaar. Een jaar waarin mooie activiteiten en concerten op de rol staan. Zodat iedereen samen met de vereniging het feest mee kan vieren!

Kom 20 november speelgoed ruilen bij Kinderopvang BuitenGewoon

Kinderopvang BuitenGewoon en KrijgDeKleertjes Woudrichem breiden de samenwerking uit. Naast het maandelijkse kinderkleding ruilen, organiseren ze nu eenmalig een avond om speelgoed te ruilen volgens het concept van Recycle Sint.

Altena Regatta

Altena Regatta belangrijke stap verder in Giessen/Rijswijk

Zaterdag 16 november: een nieuwe stap voor de Altena Regatta! De bouw van de St. Ayles Skiff roeisloep in Giessen/Rijswijk gaat de laatste fase in: de boot gaat van de bouwmal af en wordt met man en macht “gekeerd”. Dit gebeurt op za 16 november: om 10.30 uur hopen ze voldoende extra mankracht te ontvangen.
het zien!

Opening van het Hankse Bos

In het najaar van 2017 startten we met het zaaien van eetbare bloemen. Sindsdien plantten we 70 fruit- en notenbomen, werd er een heus speelbos aangelegd, kwam er een natuur lokaal met kleine beestjesbank en vergrootten we de biodiversiteit met het bouwen van een insectenhotel.

Lumière zet licht op Altena

Fotogroep Lumière bestaat 35 jaar! Voor die gelegenheid hebben de ruim twintig leden een kleine vijftig foto’s geselecteerd die een beeld geven van alle moois dat Altena te bieden heeft. Van 17 oktober tot eind december 2019 zijn deze tijdens de openingstijden van de bibliotheek te bewonderen in De Werf in Woudrichem. 

JA! JEUGDFANFARE ALTENA IN VOORBEREIDING OP SURVENTO FANFARE

Op zaterdag 9 november reist JA! Jeugdfanfare Altena af naar Surhuisterveen om deel te nemen aan het Survento Fanfare Festival.