Kunst Na Strijd viert feest!

Kunst na strijd
Kunst na strijd

Woudrichem – Bijna 100 jaar geleden, op 3 januari 1920, werd Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd opgericht. Er wordt dus al een eeuw muziek gemaakt in Woudrichem en Oudendijk! Dat de vereniging klaar is voor de volgende 100 jaar, wil het laten zien in het komende jubileumjaar. Een jaar waarin mooie activiteiten en concerten op de rol staan. Zodat iedereen samen met de vereniging het feest mee kan vieren!

Galaconcert
Op vrijdagavond 3 januari 2020 staat een schitterend galaconcert gepland. Tijdens dit concert, in de sportzaal van ’t Rondeel te Woudrichem, zal Kunst Na Strijd een concert geven in samenwerking met twee bijzondere solisten. Solotrombonist van het WDR Sinfonieorchester (Keulen) Jeffrey Kant en harpiste van het Koninklijk Concertgebouworkest (Amsterdam) Anneleen Schuitemaker zullen hun medewerking verlenen. Jeffrey is geen onbekende in Altena. Hij was nog maar net 11 jaar toen hij aanschoof in het harmonieorkest van KNS.Later speelde hij ook bij andere orkesten in de regio. Na een studie aan het conservatorium van Amsterdam waar hij cum laude afstudeerde, kreeg hij de prachtige kans om in Keulen solotrombonist te worden bij het WDR Sinfonieorchester. Niet alleen voor KNS, maar ook voor Jeffrey is het ontzettend leuk dat hij voor deze bijzondere avond terug keert naar Woudrichem. Zijn partner Anneleen komt uiteraard mee. Samen hebben zij al eerder bijzondere concerten gegeven en ook op 3 januari zullen zij beide apart, maar ook samen te beluisteren zijn waarbij KNS hen begeleidt.

Iedereen is van harte welkom bij dit concert, waarbij de toegang gratis is. Na afloop van het concert is er in de grote zaal van ’t Rondeel een bruisende afterparty, waarbij “Later als je Big Band” uit Achterveld zal optreden. Deze Big Band weet er met hun luchtige en gezellige repertoire altijd weer een feestje van te maken. Niet alleen de leden van Kunst Na Strijd, maar ook het publiek is van harte uitgenodigd voor deze afterparty, waarbij eveneens de toegang gratis is.

Circus
Op vrijdag 6 november organiseert KNS opnieuw een uniek concert. Deze avond staat namelijk in het teken van Circus! Leerlingen van Basisschool Eben Haëzer krijgen overdag op school les en leren allerlei circusacts, die ze ’s avonds aan het publiek mogen laten zien. Kunst Na Strijd zal ze hierbij muzikaal begeleiden. Meer informatie over dit originele concert volgt later.

Kunst na Strijd

Verrassing…
Er zit zeker nog meer in het vat voor zowel leden van KNS als de inwoners van Oudendijk en Woudrichem (en daar buiten). Maar, omdat nog niet alle details bekend zijn zullen we u hier later over berichten.

Eén ding staat vast. Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd bestaat 100 jaar en wil dat samen met u vieren. Er wordt groots uitgepakt en elk concert is weer uniek. Schrijft u dus niet alleen vrijdag 6 november alvast in de agenda, maar markeer vooral ook vrijdag 3 januari. KNS begroet u allen heel graag in ’t Rondeel. Aanvang van het gala concert is 20.00 uur, toegang is gratis. 

Meer informatie over KNS vindt u op de website www.kunstnastrijd.nl